INGOS RECEPTAI | BBQ VIŠTA SU ABAS SMOKEHOUSE RŪKYKLA

INGOS RECEPTAI | BBQ VIŠTA SU ABAS SMOKEHOUSE RŪKYKLA

Jums reikės:

  • 1.5 - 2 kg višta
  • druskos, cukraus, juodųjų pipirų, lauro lapų;
  • mėgstamų vištienos prieskonių;
  • kmynų;
  • saldžiarūgštis padažas glazūrai.
 
  1. Vištą  marinuojame „šlapiai“ per naktį. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:
  • 1L vandens;
  • 50 g. druskos
  • 30 g. cukraus
  • Pipirų, lauro lapų.

Sūrymo paruošimas: į vandenį sudedam visus ingredientus ir užverdame, kad ištirptų druska ir cukrus. Atvėsiname ir merkiame vištą. Marinate laikome vištą per naktį.

  1. Ištrauktą iš sūrymo vištą pabarstome mėgstamais vištienos prieskoniais, juodaisiais pipirais, kmynais. Vištą pasodiname ant keramikinio laikiklio, o į laikiklio vidų pilame alaus, natūralių obuolių sulčių arba baltojo vyno. Laikiklį su višta rekomenduojame papildomai įdėti į folinę lėkštutė riebalams subėkti.
  2. Rūkykla įkaitinama iki 200C laipsnių. Į rūkyklą įdedame indą su smėliu (kad nereiktų keisti smėlio, jį uždengiame folija). Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sureguliuojame reikiamą rūkymo/kepimo temperatūrą 150-200C.
  3. Į rūkymo/kepimo pabaigą įsmeigiame maisto skaitmeninį termometrą ir laukiame kol vištos vidinė temperatūra pakils iki 74C (apie 1,5val., priklausomai nuo vištos dydžio). Pasiekus reikiamą temperatūrą, dar palaikome iki 10 min.
  4. Glazūruojame vištą Jums patinkančiu natūraliu saldžiarūgščiu padažu. Mes naudojame raudonojo vyno ir čiobrelių padažą-glazūrą. Taip išteptą vištą dar palaikome 10-20 min. rūkykloje.
SKANAUS!
 
ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dalintis:
Rašyti komentarą
gtag('config', 'AW-927242378');
Rašyk
Skambink