INGOS RECEPTAI | RŪKYTA VIŠTA

INGOS RECEPTAI | RŪKYTA VIŠTA
Jums reikės:
- vištos 1.5-2 kg.;
- druskos 4L vandens apie 6 valgomus šaukštus (turi būti labai sūru) 200g.;
- cukraus 4Lvandens apie 3 valgomus šaukštus, 120 g.;
- keleto grūdelių įvairių pipirų (kvapiųjų, baltųjų, žaliųjų);
- keleto grūdelių kalendros;
- 2-3 lauro lapų;
- įvairių prieskoninių žolelių, pagal skonį;
- kmynų (pabarstyti prieš pat rūkymą).

1. Į puodą su vandeniu sudedame druską, cukrų ir visus prieskonius ir vandenį užverdame, kad ištirptų druska ir cukrus. Marinatą atvėsiname ir panardiname vištą. Marinate vištą laikome per naktį, 12 val.
2. Vištą apverdame maždaug 12-15 min.  Naudojant maisto termometrą ir rūkymo metu matuojant vidinę vištos temperatūra - apvirti nėra būtina. Gerus ir patikimus maisto termometrus galite įsigyti čia .
3. Po apvirimo vištieną būtinai reikia išdžiovinti (gerą valandą palaikyti sausoje patalpoje). Prieš dedant į rūkyklą, galima vištieną apibarstyti kmynais.
!!! Galimas ir atvirkštinis variantas: į puodą sudėti visus prieskonius, panardinti vištą ir iškart ją apvirti 12-15 min. Vištą palikti karštame marinate per naktį (12 val.). Ryte nudžiovinti, pabarstyti kmynais (jei mėgstate) ir dėti į rūkyklą.
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš įdedant vištą, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Sumažinamas oro padavimas.
5. Įdedame į rūkyklą vandens indą. Vištą  dedame ant grotelių. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 2,5-3 val. Realiai pakanka dviejų trijų kartų sausų alksnio malkų užkrovimo.

Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta. 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!
Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink