Gerbiamas Vartotojau!
Naudokite rūkyklą pagal vartotojo vadovą ir Jūsų rūkyti gaminiai visuomet nusiseks!
Turinio rodyklė
1. Rūkyklų techniniai požymiai
2. Perspėjimai
3. Pirmasis naudojimas
4. Rūkyklos naudojimas
5. Rekomenduojamo maisto gaminimo lentelė
6. Naudingi patarimai
7. Naudinga informacija apie rūkymui naudojamą medieną.
1. Rūkyklų techniniai požymiai
100L | 200L | 500L | |
Plotis mm | 580 | 590 | 750 |
Ilgis mm | 460 | 610 | 660 |
Aukštis mm | 960 | 1160 | 1430 |
Vidinis plotis mm | 510 | 530 | 690 |
Vidinis ilgis mm | 380 | 530 | 580 |
Vidinis aukštis | 500 | 690 | 950 |
Lentynėlių dydžiai | 460x330 | 470x470 | 630x520 |
Lentynų skaičius | 2 | 3 | 6 |
Riebalų surinkimo indas | yra | yra | yra |
Rūkymo kameros termometras | yra | yra | yra |
2. Perspėjimai
3. Pirmasis naudojimas
4. Rūkyklos naudojimas
5. Rekomenduojamo maisto gaminimo lentelė
Patiekalas | Rūkyklos temperatūra | Laikas | Vidinė maisto temperatūra |
---|---|---|---|
Žuvis | 60-80C | 1-4 val. | 55C |
Vištienos sparneliai, kulšelės | 80-100C | 2-2,5 val. | 72-74C |
Visa višta | 80-100C | 3-4 val. | 72-74C |
Kiauliena (bekonas, nugarinė, šonkauliai, kumpis priklausomai nuo storio) | 70-90C | 4-6 val. | 68C |
Jautiena | 70-90C | 6-8 val. | 62C |
Laikas gali skirtis, jeigu temperatūra bus žemesnė arba aukštesnė, produkciją rūkysite plonais gabaliukais ar storesniais gabaliukais.
6. Naudingi patarimai
Kad rūkant produkcija nepriliptų prie grotelių, prieš dedant produkciją rekomenduojama groteles įkaitinti ir sutepti maistiniu aliejumi. Groteles lengviausia nuvalyti įkaitinant jas, nugrandant grilio šepečiu ir nuplaunant šiltu vandeniu.
Rūkant maistą į riebalų surinkimo indą galima pilti vandenį ar smėlį, tai padės dar tolygiau išlaikyti temperatūrą ir riebalai nepridegs prie vonelės apačios, nesvils. Kad nereikėtų dažnai keisti smėlio, jį uždenkite folija. Taip po naudojimo foliją išmesite, o smėlį naudosite daug kartų net kelis metus.
Jeigu produkcija gaunasi pernelyg tamsi ir karti, galimai, jūs naudojote pernelyg drėgnas malkas. Kuo drėgnesnės malkos, tuo daugiau jos smilks ar rūks, produkcija bus tamsi.
Jei esate įsigyjęs juodo metalo rūkyklą, po rūkymo rekomenduojame sausai išvalyti riebalų indą, sudėti groteles ir pašildyti rūkyklą 20 minučių. Taip rūkyklos vidus išdžius, mažiau rūdys ir tarnaus ilgiau.
7. Naudinga informacija apie rūkymui naudojamą medieną.
Klevas
Vidutiniškai stiprus ir šiek tiek saldokas rūkytos produkcijos skonis ir aromatas.
Tinka paukštienai, daržovėms ir kumpiui.
Vyšnia
Saldoki ir vaisinio skonio rūkyti gaminiai.
Tinka paukštienai, medžiojamiems paukščiams ir kiaulienai.
Obelis, Slyva
Šiek tiek saldoki, intensyvaus ir vaisinio skonio rūkyti gaminiai.
Tinka jautienai, paukštienai, sumedžiotiems paukščiams, kiaulienai, žuvims.
Ąžuolas
Stiprus, tačiau malonus aromatas ir skonis.
Tinka jautienai, paukštienai ir kiaulienai. Rekomenduojama nepadauginti ir maišyti su kita mediena.
Alksnis
Švelnus skonis ir aromatas.
Tinka beveik visiems rūkomiems produktams žuvims, paukštienai, kiaulienai, žvėrienai.
Vynuogienojai
Aromatiniai ir vaisinio skonio rūkyti gaminiai.
Tinka kalakutienai, vištienai ir jautienai.