INGOS RECEPTAI | TRADICIŠKAI RŪKYTA KARKA

INGOS RECEPTAI | TRADICIŠKAI RŪKYTA KARKA
Jums reikės:
  • kiaulienos karkų;
  • druskos, pipirų, lauro lapų;
  • svogūno;
  • 3-4 skiltelių česnako.
Užverdame ir gerai atvėsiname marinatą. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:
  • 1L vandens;
  • 50 g. druskos
  • 30 g. cukraus
  • Pipirų žirnelių, lauro lapų.
 
  1. Karkas pamerkiame į marinatą ir laikome šaldytuve 1-3 paras, priklausomai nuo karkos svorio.
  2. Į marinatą įdedame svogūno galvą, česnako skilteles ir verdame karkas ant pačios mažiausios ugnies 3-5 valandas, priklausomai nuo karkos svorio, kol mėsa praktiškai krenta nuo kaulų.
  3. Išvirtas karkas apdžioviname 30 min., palaikydami sausoje patalpoje. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Rūkome alksnio/baltalksnio ar vaismedžių malkomis. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą. Įdedame indą su vandeniu. Dedame karką ant grotelių ir rūkome 80-90C temperatūroje 1-2 valandas, priklausomai nuo karkos dydžio. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą.
Kas turi 500L PRO rūkyklas su automatika, karką gali apdžiovinti tiesiog pačioje rūkykloje – 30 minučių įjungiame 30C temperatūrą rūkymo kameroje kartu su ventiliatoriumi. Įkuriame malkutes, nustatome rūkykloje 85C temperatūrą  (sumažėjus temperatūrai pakūroje, tenas ją pakels iki reikiamos). Rekomenduojame rūkyti sausomis be žievės malkutėmis – obels, slyvos, vyšnios, kriaušės, abrikoso.
  1. Rekomenduojame karką valgyti su troškintais kopūstais.
 
PS. Nuotraukoje karka buvo rūkoma abrikoso malka. Laaabai gardu.
Skanaus!
 
ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube. Kviečiame prisijungti!
 
 

 

 

 

 

 

Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink