INGOS RECEPTAI | RŪKYTA lydeka

INGOS RECEPTAI | RŪKYTA lydeka
Jums reikės:
  • Apie 2 kg lydekos
  • Smulkinto česnako (pagal skonį);
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • mėgstamų žuvies prieskonių (be druskos).

Lydeką marinuojame „sūrime“ per naktį. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:

  • 1L vandens;
  • 50 g druskos;
  • 30 g cukraus;
  • Įvairių pipirų žirnelių, lauro lapų.

Vandenį kaitiname iki užvirimo, kol ištirps druska ir cukrus. Atvėsiname.

  1. Lydeką pamerkiame į sūrymą ir marinuojame per naktį vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
  2. Ištraukus iš sūrymo, lydeką gerai nudžioviname, o vidų ištriname mėgstamų žuvies prieskonių, maltų pipirų ir smulkinto česnako mišiniu.
  3. ABAS rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Pakūroje esančios oro sklendės pagalba sumažinamas oro padavimas. Įdedame riebalų surinkimo indą, pripiltą vandens ar smėlio. Rūkymui dedame dvi kumščio dydžio nužievintas malkas.
  4. Pirmą pusvalandį pradedame rūkinti nuo mažesnės temperatūros iki 50C. Toliau rūkiname 70-80C temperatūroje dar apie 1 valandą, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

Dėka patentuotos ABAS Smokehouse technologijos, kuri leidžia kontroliuoti kaitrą rūkymo kameros viduje, žuvies rūkymui pakanka tik kelių kumščio dydžio alksnio ar vaismedžio malkų.

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!

 

 

 

 

 

 

 

Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink