INGOS RECEPTAS | ŠAŠLYKAS NATŪRALIŲ POMIDORŲ SULTYSE GRILYJE SU DANGČIU

INGOS RECEPTAS | ŠAŠLYKAS NATŪRALIŲ POMIDORŲ SULTYSE GRILYJE SU DANGČIU

Jums reikės:
- 1 kg sprandinės arba mentės!
- 3 vidutinio dydžio svogūnai;
- 3 vidutinio dydžio pomidorai;
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio;
- 1 v.š. druskos;
- pipirų pagal skonį.

 

1. Sprandinę arba mentę supjaustome didesniais gabaliukais. Svogūnus ir pomidorus sumalame blenderio pagalba ir išspaudžiame per marlę sultis (arba išspaudžiame sulčiaspaude) . Toliau dedame čiobrelį, druską ir pipirus. Viską gerai išminkome, uždengiame plėvele ir dedame mažiausiai 2 valandoms į šaldytuvą.
2. Suverta mėsa ant iešmo turi būti suspausta, bet ne per daug.
3. Naudosime BBQ GRILL su dangčiu. Iešmus dedame į grilį, kepame kiekvieną pusę po kelias minutes be dangčio. Taip padarome mėsai natūralų apvalkalą ir ji bus sultinga. Toliau kepame su dangčiu 200-250 C laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes kiekvienai pusei. Rekomenduotina, kad mėsa pasiektų ne mažesnę kaip 74C vidinę temperatūrą. Gerus ir patikimus maisto termometrus rasite čia.
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 

SKANAUS!

Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink