INGOS RECEPTAI | RŪKYTA DEŠRA

INGOS RECEPTAI | RŪKYTA DEŠRA
Jums reikės:
- kiaulienos, jautienos, žverienos dešrelių pagal poreikį. Dešros ar dešrelės turi būti prikimštos į natūralę žarną. Dešras ar dešreles galima ruošti patiems arba užsisakyti pas mėsininką. Dešros gali būti įvairaus dydžio ir storio.

1. Prieš rūkant dešras ar dešreles reikia jas nusausinti, išdžiovinti (gerą valandą palaikyti sausoje patalpoje, tinka virtuvė). 
2. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant dešras atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Rūkiname 80-90 C temperatūroje. Priklausomai nuo dešrų/dešrelių dydžio rūkyname nuo 2 val. iki 4 val., kol gražiai paruduoja. 
 
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta.
 
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!
 
Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink