Maisto rūkymas sausa mediena mus priartina prie gilios senovės, kai žmonės maistą rūkė su tikslu - natūraliai paskaninti ir pratęsti jo vartojimo laiką. Pagrindinis rūkyklų privalumas yra tai, kad dūmas yra NATŪRALUS. Rūkyklose deginama tik sausa natūrali neapdirbta mediena. Mediena deginama natūralioje ugnyje, o ne smilkoma žemoje temperatūroje. Smilkymas žemose temperatūrose yra nepageidaujama, nes susidato dioksidai ir furanai (įvairūs koncerogenai ir smalą). Medikai informuoja, kad šie junginiai gali sukelti vėžį. Todėl mokslininkai rekomenduoja rūkyti maistą tik aukštose temperatūrose, kai dega ugnis ir yra liepsna - kaip rūkino maistą mūsų senoliai, ant sausų malkų laužo. Latvijos gamintojo ABAS Smokehouse daugiau nei 10 metų sukaupta patirtis leido sukurti išskirtinio dizaino ir technologijos rūkyklas. Viskas paprasta, ekonomiška ir estetiška.
Šiose rūkyklose Jūs lengvai iš pirmo karto išrūkinsite sūrį, žuvį, jūros produktus, mėsą, dešreles. Tai geras būdas skaniai ir smagiai praleisti laisvalaikį!
Rūkyklų privalumai:
Rūkyto maisto gaminimo receptus šiomis malkinėmis rūkyklomis rasite čia.